INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos (maždaug 25*25cm)
2 vienetai obuolių (didelių)
100 mililitrų obuolių tyrės (arba obuolių košės)
60 gramų cukraus (+pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildyti šaldytuve. Obuolius nulupti, įšimti sėklides ir sutarkuoti stambia tarka. Tarkuotus obuolius sumaišyti su cukrumi ir palikti 5 minutėms, kad išsiskirtų sultys. Obuolių tarkius nuspausti, sultis supilti į atskirą indą.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Sausainiams skirtą plačią ir žemą kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Sluoksniuots tešlos lakštus padėti ant sauso paviršiaus ir kiekvieną supjaustyti į keturis vienodo dydžio kavadratus. Kvadratų kraštus suvilgyti nuo obuolių tarkių likusiomis sultimis. And vienos kvadrato pusės dėti 1-2 valgomus šaukštus obuolių tarkių ir 1 arbartinį šaukštelį virtų obuolių tyrės arba obuolių košės. Jeigu mėgstate, galite dar pabarstyti cinamonu arba vaniliniu cukrumi.
4.
Kvadratą perlenkti pusiau į trikampį, šakute užspausti tešlos kraštus, viršų aptepti tomis pačiomis nuo obuolių tarkių likusiomis sultimis ir apibarstyti cukrumi. „Skareles“ perkelti į paruoštą skardą.
5.
Kepti 15–20 minučių, kol pyragėlių viršus taps sodriai auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės leisti „skarelėms“ šiek tiek atvėsti ir šiltas tiekti ragautojams.