TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotos tešlos skarelės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos skarelės su obuoliais



INGREDIENTAI:
2 lapai sluoksniuotos tešlos (maždaug 25*25cm)
2 vienetai obuolių (didelių)
100 mililitrų obuolių tyrės (arba obuolių košės)
60 gramų cukraus (+pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildyti šaldytuve. Obuolius nulupti, įšimti sėklides ir sutarkuoti stambia tarka. Tarkuotus obuolius sumaišyti su cukrumi ir palikti 5 minutėms, kad išsiskirtų sultys. Obuolių tarkius nuspausti, sultis supilti į atskirą indą.

2.
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Sausainiams skirtą plačią ir žemą kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi.

3.
Sluoksniuots tešlos lakštus padėti ant sauso paviršiaus ir kiekvieną supjaustyti į keturis vienodo dydžio kavadratus. Kvadratų kraštus suvilgyti nuo obuolių tarkių likusiomis sultimis. And vienos kvadrato pusės dėti 1-2 valgomus šaukštus obuolių tarkių ir 1 arbartinį šaukštelį virtų obuolių tyrės arba obuolių košės. Jeigu mėgstate, galite dar pabarstyti cinamonu arba vaniliniu cukrumi.

4.
Kvadratą perlenkti pusiau į trikampį, šakute užspausti tešlos kraštus, viršų aptepti tomis pačiomis nuo obuolių tarkių likusiomis sultimis ir apibarstyti cukrumi. „Skareles“ perkelti į paruoštą skardą.

5.
Kepti 15–20 minučių, kol pyragėlių viršus taps sodriai auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės leisti „skarelėms“ šiek tiek atvėsti ir šiltas tiekti ragautojams.




admin · 2021-02-16 12:00 · 362 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt