INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų jogurto, vanilinio
100 gramų kukurūzų krakmolo
80 gramų saulėgrąžų aliejaus
16 gramų kepimo miltelių
2 lašai vanilės esencijos
Glazūrai:
125 mililitrai vandens
50 gramų cukraus
8 gramai kukurūzų krakmolo
2 lašai vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite elektriniu plakikliu.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite.
3.
Nuolat plakant, suberkite cukrų, po to supilkite aliejų, jogurtą ir, jei norite, kelis lašus vanilės esencijos. Suberkite kukurūzų krakmolą, vėl išplakite. Plakant, dalimis suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išplakite.
4.
Vieną obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
5.
Į 26 cm skersmens kepimo formą įtieskite kepimo popierių, sudėkite ir tolygiai paskirstykite tešlą.
6.
Likusius 3 obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos viršaus.
7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Jei pagaliukas aplipęs tešla, kepkite dar 7-10 min. ir vėl tikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant lėkštės.
9.
Glazūrai krakmolą ištirpinkite vandenyje, gerai išmaišykite. Suberkite cukrų ir kelis lašus vanilės esencijos. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštės, apie 3-4 min., neužvirinkite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
10.
Ant iškepto pyrago viršaus šaukštu užpilkite glazūrą arba užtepkite silikoniniu teptuku.