INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo pomidorų
500 gramų cukraus
6 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba 1 sauja šviežių, pasmulkintų)
1 šaukštelis imbiero (šviežiai tarkuoti arba 0.5 a.š. džiovinto)
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę. Išimti kietą viduriuką.
2.
Susmulkintus pomidorus ir likusius ingredientus sudėti į storadugnį puodą ir virti ant didesnės ugnies iki pradės burbuliuoti. Tuomet sumažinti ugnį ir vis pamaišant virti apie 1-1.5 val. iki sutirštės.
3.
Paruoštą džemą supilti į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn, apkloti šilta kaldra ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.