INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų persikų
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės miltų (apytikriai)
0.5 stiklinės cukraus
65 gramai sviesto
60 mililitrų jogurto, natūralaus (arba kefyro)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo formą nuimamu kraštu ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
2.
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska, kol masė taps balta. Įpilti ištirpintą sviestą (sviestas neturėtų būti karštas), jogurtą ar kefyrą, vaniliną, viską išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Miltus sumaišyti su skysčiais. Miltų nesudėkite visų iškart, dėkite pamažu, kad tešla būtų konsistencijos kaip tiršta grietinė. Priklausomai nuo miltų rūšies jų gali reikėti kartais šiek tiek mažiau, o kartais - truputį daugiau.
3.
Tešlą suversti į kepimo skardą, ant tešlos išdėlioti persikus/abrikosus vieną šalia kito. Smarkiai įspausti vaisių į pyragą nereikia, nes kildama tešla gražiai apgaubia vaisius. Kepti pyragą 40–45 min. vidurinėje orkaitės lentynoje.