INGREDIENTAI: 500 gramų karališkų krevečių
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
200 mililitrų kokosų pieno
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
3 centimetrai imbiero
1 pundelis laiškinių česnakų (smulkintų)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis kario
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
pagal poreikį ryžių (virtų, patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuskutame imbierą, nulupame česnaką, svogūną ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname imbierą, svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Suberiame prieskonius ir pakaitiname kelias minutes, kol pasklis nuostabus aromatas. Suberiame krevetes ir pakepiname apie 5 min. Tada suverčiame konservuotus pomidorus, supilame kokosų pieną ir pakaitiname dar apie 7 – 10 min. Pagardiname druska, pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.
3.
Valgome su ryžiais.