INGREDIENTAI: 200 g menkės filė
80 g kukurūzų dribsnių
1 kiaušinis
2 v.š. miltų
2 v.š. aliejaus
2 v.š. citrinų sulčių
Druska, pipirai - pagal skonį
Padažui:
200 g natūralaus jogurto
1 skiltelė česnako
1 šaukštas smulkintų žalumynų (krapų, svogūno laiškų ir pan.)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Žuvį supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, apipilti citrinų sultimis, aliejumi, palikti pusvalandžiui pasimarinuot. Kiaušinį išplakti su šlakeliu vandens. Dribsnius susmulkinti. Žuvį ištraukti iš marinato, nusausinti, o tada kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose, tada - kiaušinio plakinyje, o galiausiai - kukurūzų dribsniuose. Gabalėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepti 15-20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Kol kepa žuvis, sumaišyti visus padažui skirtus ingredientus. Pagal skonį pagardinti druska. Iškepusią žuvį patiekti su česnakiniu padažu.