TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Bulgariška dilgėlių sriuba
Bulgariška dilgėlių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų dilgėlių
120 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto paprikos
2 šaukštai aliejaus
0.5 stiklinės makaronų (arba ryžių)
pagal poreikį sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dilgėles perinkite, nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių nukoškite, nuspauskite vandenį ir supjaustykite smulkiai.

2.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir smulkintą papriką. Apkepinkite, kol daržovės suminkštės.

3.
Sudėkite dilgėles, makaronus arba ryžius ir užpilkite sultiniu. Sultinio turi būti tiek, kad apsemtų visas daržoves. Jei mėgstate skystesnes sriubas, sultinio pilkite daugiau. Virkite, kol daržoves ir makaronai išvirs.

4.
Sriubą užbalinkite grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir viryklę išjunkite. Sriubą uždenkite ir palikite kelias minutes pastovėti.




admin · 2021-02-12 06:00 · 366 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt