INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (vidutinio dydžio)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
pagal poreikį gazuoto vandens (kiek tilps į stiklainį)
šiek tiek kmynų
šiek tiek spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gamybai naudoju 3l stiklainius. Juos gerai išplaunu ir imuosi daržovių, joms paruošti reikia virtuvinio kombaino pjaustyklės. Vienam stiklainiui ruošiu 0,5 vidutinio dydžio kopūsto, 3 vidutines morkas.
2.
Kopūstą pjaustau riekelėmis, morkas – šiaudeliais. Daržoves permaišau ir sluoksniuoju į stiklainį, kartais pagrūsdama šaukštu. Stiklainis neturi būti visiškai pilnas, palieku 2-3cm laisvos vietos viršuje. Tuomet supilu 1 v. š. rupios druskos, 1 v. š. cukraus.
3.
Ir užpilu gazuotu vandeniu. Vanduo turėtų būti be jokių priedų ir kambario temperatūros. Jis lėtai gersis į daržoves, todėl pirmą dieną stiklainį reikės vis papildyti vandeniu. Stiklainį dedu į gilesnį indą, mat rūgstant skysčiai veršis lauk. Susidariusį skystį po keletą gurkšnių per dieną geriame – puiki žarnyno valymo priemonė.
4.
Po 3-4 parų kopūstai jau bus tinkami valgymui. Tuomet kopūstus perpilu į didesnį puodą ir įmaišau norimų priedų kmynų, spanguolių.
5.
Permaišytą masę sudedu atgal į stiklainius, užpilu iki viršaus skysčiu, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsią patalpą.