TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotas obuolių pyragas su karameliniu padažu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių
6 vienetai kiaušinių (M dydžio)
260 mililitrų pieno
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
30 gramų rudojo cukraus (naudojome Dansukker)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (kupinų)
50 gramų sviesto
Sirupui:
200 mililitrų vandens
100 gramų rudojo cukraus (naudojome Dansukker)
100 gramų farinas cukrus (galima keisti ruduoju cukrumi)
0.5 vieneto apelsinų
2 vienetai cinamono lazdelių (didesnių arba 3 mažesnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Berti miltus, kepimo miltelius ir šluotele išmaišyti iki masė bus vientisa.

2.
Ištirpinti sviestą, supilti pieną. Pieno ir sviesto mišinį srovele, nuolat maišant šluotele, supilti į tešlą.

3.
Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis.

4.
Kepimo formą ištepti sviestu, dugną apibarstyti ruduoju cukrumi.

5.
Ant formos dugno (naudojome apvalią 26 cm skersmens) sudėti trečdalį plonai pjaustytų obuolių. Užpilti trečdalį tešlos, tada dėti dar trečdalį obuolių, vėl tešlos, ir ant viršaus likusius obuolius bei likusią tešlą. Ant viršaus galite gražiai išdėlioti keletą plonai pjaustytų obuolių riekelių - kepant jos gražiai apskrus ir bus puikus papuošimas.

6.
Pyragą pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie valandą iki pyragas gražiai paruduos, o į vidurį įkišus medinį smeigtuką jį ištrauksite neapsivėlusį tešla.

7.
Kol kepa pyragas, pasiruošiame karamelinį sirupą - į prikaistuvį pilame vandens, beriame cukrų, įspaudžiame apelsino sultis, dedame cinamono lazdeles ir verdame iki dalis vandens nugaruos ir sirupas ims tirštėti.

8.
Iškepusį pyragą aplieti karameliniu sirupu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Šis pyragas labai skanus net ir nepagardintas sirupu. Jeigu karamelinio sirupo negaminsite, obuolių riekeles pabarstykite trupučiu cinamono, o į pyrago tešlą įtarkuokite apelsino žievelės, galite ispausti ir šiek tiek apelsinų sulčių (jas įmaišykite pačioje pabaigoje, jau po miltų ir proporcingai sumažinkite pieno kiekį).




admin · 2021-02-09 09:00 · 375 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt