INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
150 gramų miltų
5 šaukštai kokoso drožlių (su kaupu)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
750 gramų kreminės varškės
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai apelsinų
6 šaukštai cukraus
30 gramų želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių
Sirupui:
šiek tiek vandens
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
Papuošimui:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti. Baltymus atskirti nuo trynių ir suplakti iki standžių putų po truputį beriant 2 šaukštus cukraus. Į baltymus įmaišyti kokoso drožles.
2.
Trynius ištrinti su likusiu cukrumi, po truputį supilti sviestą ir lengvai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į trynių masę. Ant viršaus sukrėsti baltymus ir viską gerai išmaišyti.
3.
Kepti 25 - 23 centimetrų skersmens formoje, išklotoje kepimo popieriumi, iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą biskvitą atvėsinti ant grotelių. Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro.
4.
Želatiną užpilti virintu vandeniu ir palikti išbrinkti, vandens pilti tiek, kad apsemtų želatiną. Vėliau ištirpinti garų vonelėje ir palikti, kad atvėstų.
5.
Nutarkuoti pusę apelsino žievelės, likusią nulupti. Iš apelsinų išpjaustyti minkštimą, sumaišyti su puse cukraus ir sutrinti į piure. Įmaišyti želatiną su nutarkuota apelsinbo žievele. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su varške, cukrumi ir citrinos sultimi, ir įmaišyti į piure.
6.
Sirupui šiltame vandenyje ištirpinti cukrų ir įspausti citrinos sulčių. Ragauti, kad patiktų skonis - būtų ne per saldu, bet ir ne per rūgštu.
7.
Biskvitą perpjauti pusiau, vieną dalį dėti į išardomą torto formą, apšlakstyti sirupu, užtepti varškės masę, išlyginti, uždėti antrą biskvitą, vėl apšlakstyti sirupu ir palikti šaldytuve bent 4 valandoms.
8.
Sustingusį tortą aptepti su cukrumi ir citrinos sultimis suplakta grietinėle.