INGREDIENTAI: 500 gramų moliūgų
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai avinžirnių miltų
1 šaukštas kario prieskoniai
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka.
2.
Beriame prieskonius, druską ir gerai permaišome.
3.
Beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą sklindžiams.
4.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuve, pilame 1-2 v.š. aliejaus ir šiek tiek sumažiname ugnį. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčių. Sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nereikia).
5.
Tiekiame šiltus su mėgstamu padažu, pvz., grietine.