INGREDIENTAI: 125 g sviesto, minkšto
80 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio
200 g miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
Juodųjų serbentų uogienės (arba kitokios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. 2. Elektriniu plaktuvu įmaišykite kiaušinį. 3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išsukite, kol tešla sulips į gumulą. 4. Miltuotais delnais suformuokite nedidelius rutuliukus. 5. Dėkite juos ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, palikdami kelių centimetrų tarpus. 6. Kiekvieną sausainį įspauskite rodomuoju pirštu. 7. Į gautą duobutę įkrėskite maždaug pusę arbatinio šaukštelio uogienės. 8. Skardą su sausainiais 10 minučių pastatykite į šaldytuvą. 9. Sausainius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels. Pagal receptą turėjo išeiti 30 sausainių, bet man išėjo 44 sausainiai :)