INGREDIENTAI: Pagrindui:
1 galva žiedinių kopūstų
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1.5 vieneto pomidorų
1 skiltelė česnako (apytikriai, pagal skonį)
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Užpilui:
2 saujos gražgarsčių
0.5 stiklinės citrinų sulčių
0.5 stiklinės kietojo sūrio (tarkuoto)
1/4 stiklinės kedro riešutų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Įdarui:
pagal skonį virto kumpio
pagal skonį varškės sūrio
pagal skonį pelėsinio sūrio
pagal skonį bri sūrio
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek gražgarsčių
šiek tiek kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinį kopūstą susmulkinti mažesniais gabalėliais ir smulkintuvu susmulkinti iki trupinių.
2.
Tada 2-3min pašildyti mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje. Atvėsinti. Sudėti į marlę ir nuspausti visą skystį.
3.
Dėti trupinius į dubenį, ten pat suberti tarkuotą sūrį, prieskonius ir įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Ant skardos patiesti kepimo popierių ir iš masės suformuoti nestorą picos paplotį.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
5.
Padažui pomidorą susmulkinti mažesniais gabalėliais. Dėti į prikaistuvį, pakaitinti, kol suminkštės, berti žiupsnį druskos ir pipirų, šiek tiek rūkytos paprikos.
6.
Susmulkinti 1-2 didesnes česnako skilteles ir suberti į viduriuką prikaistuvio, šiek tiek pakepti. Viską išmaišyti ir laukti, kol nugaruos vanduo iš pomidorų masės ir liks sutirštėjęs padažas.
7.
Pesto užpilui į smulkintuvą sudėti gražgarstes, suberti riešutus, tarkuotą sūrį, druską, pipirus, supilti aliejų, citrinų sultis ir susmulkinti, išsukti iki vientisos masės.
8.
Įdarui varškės ir pelėsinius sūrius, kumpį supjaustyti nedideliais gabalėliais.
9.
Iškeptą, aukso spalvos picos padą padengti pomidorų padažu. Picos viršų perskirti pusiau ir vienoje pusėje išdėlioti smulkintą kumpį, gražgarstės lapeliais, kitą - smulkintu varškės sūriu, mėgstamu smulkintu pelėsiniu sūriu bei pašlakstyti pesto užpilu. Visą picos viršų pabarstyti sūriu, raudonėliu. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
10.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki 10 min, kad sūris aptirptų.