INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didelių)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų miltų
130 mililitrų aliejaus
130 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio cukraus (pabarstymui)
1 žiupsnelis druskos (pabarstymui)
šiek tiek perlinio cukraus (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti.
2.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
3.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., arba kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!