INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų
150 gramų imbiero
4 šaukštai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminu trilitriame stiklainyje, girai pasiruošiu: 4 v. š. medaus, 2 citrinas, 1 imbiero šaknį (apie 150 gr).
2.
Į stiklainį sukrečiu medų, imbierą šaukšteliu nuskutu ir sutarkuoju smulkiausia įmanoma tarka, citrinas nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Visus ruošinius sudedu į tą patį stiklainį ir sklidinai užpilu šiltu vandeniu. Ilgu šaukštu maišau, kol medus ištirpsta, tuomet stiklainį dengiu plastikiniu dangteliu ir dedu į šiltą vietą. Gira įrūgusi, kai ant stiklainio šonų pradeda matytis maži burbuliukai. Tuomet girą nukošiu, supilstau į butelius, kartais dar įdedu ir razinų.
3.
Girą, jei nesuvartosite iškart, reikia laikyti šaltai. Rūsy ar šaldytuve. O ir gardesnė ji tada, kai šalta, aprasojanti stiklinę.