INGREDIENTAI: Tešlai:
160 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų kreminės varškės (ar trintos paprastos)
5 šaukštai aliejaus
4 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
Įdarui:
12 riekelių saliamio (plonų)
4 vienetai rudųjų pievagrybių
4 vienetai juodųjų alyvuogių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas pomidorų padažo
pagal skonį sūrio (tarkuoto)
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį pipirų
pagal skonį provanso žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į varškę suberti kepimo miltelius, druską, cukrų, supilti pieną ir aliejų, ir viską gerai išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
2.
Padalinti tešlą į 4 vienodas dalis, iškočioti maždaug 15 centimetrų skersmens apskritimus. Sudėti juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
3.
Įdarui grietinę, pomidorų padažą, provanso žoleles sumaišyti, pagardinti pipirais, užtepti ant paruoštų picos papločių. Ant viršaus išdėlioti saliamį, pjaustytus pievagrybius, alyvuoges, svogūnų laiškus ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
4.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 15 minučių.