INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų cukraus
80 gramų kvietinių miltų
40 mililitrų pieno (karšto)
20 gramų krakmolo
20 gramų kakavos (kokybiškos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vanile plakti 7 - 8 minutes.
2.
Kakavą, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir įsijoti į kiaušinių masę, atsargiai išmaišyti (neplakti!). Plona srovele palei indo kraštą supilti karštą pieną. Dar kartą atsargiai išmaišyti.
3.
40 x 30cm dydžio skardelę iškloti kokybišku kepimo popieriumi. Popierių patepti trupučiu aliejaus. Supilti tešlą, išlyginti.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 min. (mano kepė lygiai 12 min.). Patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 3 minutes, vėl tikrinti.
5.
Ant stalo patiesti švarų kepimo popierių, apversti ant jo biskvitą, leisti atvėsti porą minučių. Tada atsargiai nuimti popierių (ant kurio jis kepė) ir susukti į ritinėlį. Palikti visiškai atvėsti.
6.
Išvynioti tešlos ritinėlį. Ištepti norimu kremu ar uogiene ir standžiai susukti vyniotinį. Apsukti maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir porai valandų padėti šaltai.
Patarimai:
•
Svarbiausia biskvito neperkepkite ir naudokite kokybišką kepimo popierių.