INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (ištirpinto)
100 mililitrų pieno
100 gramų spanguolių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki purumo, tuomet supilti ištirpintą, atvėsintą sviestą.
2.
Į dubenį su kiaušiniais suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį su paruošta tešla supilti pieną, suberti spanguoles ir permaišyti iki vientisos masės.
4.
Keksiukų formeles iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis arba patepti riebalais, dėti paruoštos masės tiek, kad pripildytų maždaug 2/3 formelės.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių.