INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas aitriosios paprikos
Marinatui:
2 stiklinės obuolių acto
1 stiklinė cukraus
3 vienetai cinamono lazdelių
3 vienetai anyžiaus žvaigždutės
3 šaukštai druskos
2 vienetai rozmarinų šakelių
1 šlakelis vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į prikaistuvį pilti obuolių actą, berti cukrų, druską, cinamoną, anyžių ir rozmarino šakeles.
2.
Kaitinti ant nedidelės ugnies nuolat maišant iki cukrus ir druska ištirps. Paragaukite - jei per rūgštu, įpilkite šiek tiek vandens.
3.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklytes, o tada supjaustyti riekelėmis. Saliero šaknį nulupti ir taip pat supjaustyti riekelėmis. Svogūną nulupti ir perpjauti į kelias dalis. Aitriąją papriką ir perpjauti į kelias dalis.
4.
Vaisius ir daržoves sudėti į iškaitintą stiklainį, iki viršaus užpilti karštu marinatu.
5.
Jeigu gaminate greitam valgymui, galite stiklainį uždaryti plastikiniu dangteliu - tada laikykite šaldytuve, ragauti galite po 2-3 dienų.
6.
Jeigu norite saugoti žiemai, užpylę stiklainį užsukite sandariu, karštu vandeniu nuplikytu dangteliu. Stiklainį apverskite ir palikite atvėsti. Tada laikykite tamsioje, vėsioje vietoje (pvz. rūsyje ar sandėliuke).
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.