INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų kefyro
100 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
4 šaukštai malto cinamono
Aptepimui:
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai vandenį pašildome iki šiltum, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilima, bet nedegintų.
2.
Į dubenį pilame vandenį, beriame cukrų ir mieles. Išmaišome ir leidžiame joms šiek tiek suaktyvėti.
3.
Sviestą ištirpiname. Į jį supilame kefyrą. Atsargiai įmaišome cukraus ir mielių masę.
4.
Miltus suberiame į didelį dubenį. Beriame druskos ir gerai išmaišome. Po truputį supilame mielių ir kefyro masę. Tešlą užminkome. Minkome, kol taps minkšta, elastinga ir nelips prie rankų. Ši tešla iš tiesų labai minkšta ir maloni dirbti. Tešlą suformuojame į rutuliuką, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai apie 1 val, kad pakiltų.
5.
Tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame didelį stačiakampį.
6.
Įdarui sviestą ištirpiname. Suberiame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
7.
Cinamono mase patepame tešlos lakštą. Susukame į ritinėlį. Supjaustome bandeles. Dedame bandeles, paliekant tarpus, į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paliekame dar šiltai apie 20 min, kad pakiltų.
8.
Aptepimui sviestą ištirpiname, įmaišome cukrų. Patepame bandeles.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min.