TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima
Nugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Įdarytas nugarinės kepsnys orkaitėje

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos nugarinės (arba sprandinės)
100 gramų brinzos sūris (arba fetos)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
50 gramų sviesto
1 saujelė petražolių
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek aliejaus
Garnyrui:
1.5 kilogramo bulvių (mažesnių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek česnakiniai pipirai
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nugarinę įtriname druska, pipirais, pora šaukštų aliejaus ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Jeigu turime laiko, galime palikti nugarinę per naktį pasimarinuoti. Mėsoje padaryti gilesnį, pailgą įpjovą - "kišenę".

2.
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą (jį galit ir sutarkuoti), petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę.

3.
Nugarinę dedame į kepimo rankovę, surišame ir dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių, sumažiname kaitrą iki 180 C laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

4.
Kol kepa nugarinė, su lupenomis išverdu nedideles bulvytes (verdu trumpai, apie 15 minučių, nes dar keps orkaitėje). Tada jas nulupu, apibarstau recepte nurodytais prieskoniais, apšlakstau aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.

5.
Išėmus iš orkaitės, kepsnį palikite 10-15 minučių "subręsti". O tada skanaukite. Beje, garnyrui labai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai.




admin · 2021-01-28 09:00 · 611 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt