TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Ginčai ir gerą darbą sugadina
Medaus tortas su avietėmis ir balto šokolado kremu
Medaus tortas su avietėmis ir balto šokolado kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų miltų
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
40 gramų medaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
200 gramų balto šokolado
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
Pertepimui:
100 gramų aviečių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradedame nuo balto šokolado kremo gamybos: grietinėlę pakaitiname iki virimo. Suberiame laužytą baltą šokoladą ir maišome, kol jis ištirps. Kremą uždengiame maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą atvėsti, geriausiai per naktį palikti pastovėti.

2.
Išplakame maskarponės sūrį ir jį įmaišome į atvėsusį kremą. Abi mases gerai išplakame.

3.
Aviečių pertepimui uogas pertriname per sietelį. Į pertrintas avietes beriame cukrų, krakmolą ir išmaišome. Pilame aviečių masę į prikaistuvį, dedame ant viryklės ir vis maišant kaitiname, kol masė sutirštės. Atvėsiname.

4.
Lakštų kepimas: į indą, kurį paskui galėsime kaitinti, beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, dedame medų ir viską išplakame iki vientisos masės. Tada sudedame sviestą. Statome puodą ant viryklės ir vis maišant kaitiname, kol sviestas ištirps. Nukeliame puodą nuo viryklės ir įberiame nugesintą sodą, viską gerai išmaišome. Tuomet masę atvėsiname iki kambario temperatūros.

5.
Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, ir paliekame šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus ir išpjauname skaičių, ar raidę, o gal formą, kokios jums reikia. Reikia dviejų vienodų formų. Subadome šakute, kad kepant labai neišsipūstų.

6.
Paruoštą skaičių su kepimo popieriumi dedame į skardą ir kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min., kol gražiai iškeps. Lakštus atvėsinkite.

7.
Torto surinkimas ir puošimas: per konditerinį maišelį ar švirkštą su apvaliu antgaliu ant apatinio lakšto išspaudžiame balto šokolado kremą. Ant viršaus išspaudžiame aviečių kremo, įterpiant tarp balto šokolado kremo. Dedame antrą lakštą ir išspaudžiame likusį balto šokolado kremą.

8.
Puošiame, kaip patinka. Aš puošiau braškėmis, mėtų lapeliais ir šilauogėmis.




admin · 2021-01-27 18:00 · 323 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt