INGREDIENTAI: 4 vienetai žaliosios dumplūnės
1 vienetas avokadų (vidutinio dydžio)
1 vienetas serano pipirai (jei nenorite aštraus padažo – nenaudokite)
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
0.5 vieneto citrinų
1 sauja kalendros (šviežios)
1 skiltelė česnako (mažos)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į kokteilinę sudedame išimtas iš apvalkalo, nuplautas dumplūnes, avokado minkštimą, nuluptą svogūną, česnaką, serano pipirą (be kotelio), kalendrą, išspaudžiame citrinos sultis, pagardiname druska ir viską sutriname iki vientisos masės.
2.
Paragaujame ar papildomai nereikia druskos. Patiekiame su mėgstamais užkandžiais ar prie mėsos patiekalų.
Patarimai:
•
Padažą laikykite šaldytuve, sandariame indelyje iki 3-4 dienų.