TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Fidelis Kantrimas Gražvyda Ervina
Naminis maskarponės sūris
Naminės maskarponė



INGREDIENTAI:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (ar riebesnės, naminės ar pirktinės, tik ne UAT)
1 šaukštas citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į storadugnį puodą ar prikaistuvį pilti grietinėlę, kaitinti ant nedidelės ugnies, kol temperatūra pasieks maždaug 80 C laipsnių. Svarbu, kad ji nebūtų apdorota ultra aukštoje temperatūroje (UAT). Į grietinėlės paviršių karts nuo karto turėtų iškilti smulkūs burbuliukai. Pakaitinti, palaikant 80 C laipsnių temperatūrą, apie 3 minutes.

2.
Įspausti citrinos sultis ir pakaitinkite 80 C laipsnių temperatūroje dar 3 minutes. Iš karto nuimti nuo kaitros ir palikite atvėsti kambario temperatūroje apie 25 - 40 minučių, kol atvės maždaug iki kambario temperatūros.

3.
Į sietelį ar kiaurasamtį įkloti 3-4 sluoksnius marliuko, pastatyti į dubenį ir perpilti grietinėlės masę. Dubenį su visu kiaurasamčiu nakčiai statyti į šaldytuvą. Vietoje kiaurasamčio galima virš indo tiesiog ištempti taip pat sluoksniuotą marliuką ar sūrmaišį ištempti virš puodo ir taip pat sudėti grietinėlės masę.

4.
Vėliau šaukštu išimti maskarponės masę į sandariai uždaromą indelį. Laikyti sandariai uždaromame indelyje, šaldytuve. Laikyti šaldytuve galima apie 3 dienas.

5.
Jei norite lengvesnės tekstūros, šiek tiek skystesnės maskarponės, pabaigoje galima įmaišyti šiek tiek nuvarvėjusio skysčio. O likusias išrūgas galima naudoti mėsos marinavimui, ji labai gerai suminkština mėsą. Man skysčio nuvarva visai nedaug skysčio, todėl maskarponės pasigamina tik truputį mažiau nei dvi stiklinės.




admin · 2021-01-27 12:00 · 685 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt