TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-25 07:05
Coca Cola tortas
Coca Cola tortas

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
2 litrai coca-colos (butelio)
400 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų sviesto
Tešlai:
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 stiklinė coca-colos
1 stiklinė sviesto
1 stiklinė pasukų
1 stiklinė augalinio aliejaus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 ir 1/10 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Kremui:
600 gramų cukraus pudros
250 gramų sviesto
200 mililitrų coca-colos
1 šaukštas kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindas: Nepažeidžiant etiketės nuimame ją nuo butelio ir pasidedame. Butelio turinį išpilame į kokią nors kitą tarą, išplauname ir labai sausai išdžioviname. Tada ties ta vieta, kur lipdukas dengia butelį, išsipjauname stačiakampį ( pro jį "farširuosime" butelį ). Garų vonelėje ištirpdome šokoladus ir sviestą, (3-4v.š. masės atsidedame į šalį - jos reikės pačioje pabaigoje) tada puse šios šokolado masės padengiame butelį iš vidaus pro išsipjautą skylę - tada butelį dedame į kamerą, kad šokoladas sustingtų. Sustingus šokoladui padengiame antrą šokolado sluoksnį iš kitos pusės šokolado masės ir dedame butelį atgal į šaldymo kamerą.

2.
Biskvitas / Pyragas: Coca cola, aliejų, sviestą ir kakavą sudedame į nedidelį puodą ir, kartas nuo karto pamaišant, kaitiname ant vidutinės kaitros, kol sviestas ištirpsta ir viskas susijungia į vientisą masę. Tada dedame į šaldytuvą, kad masė atvėstų. Į kitą dubenį pilame pasukas ir kiaušinius, švelniai paplakame. Tada vėl atskirame (geriausia iškart el. maišytuvo) dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Sumaišius biriuosius produktus nuolat maišant supilame coca cola masę, kai viskas susilieja supilame kiaušinių masę ir labai gerai el. maišytuvu išsukame, kad būyų graži vienalytė tekstūra.

3.
Skardą išklojame sviestiniu popieriumi patepame sviestu ir pabarstome kakava. Į paruoštą skardą supilame baigtą masę ir kepame 180 C apie 30 min. Iškeptą pyragą išimame, pravėsusį susipjaustome apvaliais gabalėliais ir dedame į šaldymo kamerą kad pyragas sustingtų.

4.
Kremas: Į coca cola dedame kakavą ir verdame nuo užvirimo apie 7 min. vis pamaišant, tada dedame į šaldytuvą atvėsti. Sviestą išplakame iki purumo el. maišykle, tada po truputį (plakant) supilame atvėsusią coca cola ir toliau maišant sudedame persijotą pudrą. Viską gerai išmaišome ir jau turime savo coca cola kremą.

5.
Surinkimas: Butelį su sustingusiu šokoladu taip pat iš vidaus ištepame kremu pro tą pačią skylę, tada kemšame pyragą ir sluoksniuojame su kremu. Prikimšus - užtepame trupučiu šokolado, kurį buvome pasilikę pradžioje, skylės vietą, tiesiog kad jos nesimatytų ir dedame į šaldymo kamerą. Viskam sustingus labai atsargiai popieriaus pjaustymo peiliuku apipjauname butelį ir išimama tortą. Galiausiai dar trupučiu šokolado priklijuojame kamštelį ir etikete jau ant šokoladinio butelio.




admin · 2021-01-27 06:00 · 276 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt