TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Prancūziški pyragaičiai Caneles
Prancūziški pyragaičiai Caneles

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 mililitrų pieno
170 gramų cukraus
100 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas romo
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberkite miltus, cukrų bei druską - viska gerai išmaišykite.

2.
Į puodą supilkite pieną, romą, bei vanilę viską kaitinkite iki užvirimo.

3.
Kol pienas kais, į miltų mišinį įmuškite kiaušinius bei trynius išmaišykite.

4.
Sviestą išlydykite. Į miltų/kiaušinių masę supilkite išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite - kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supilkite į miltų masę. Pieną pilkite nuolat maišant.

5.
Masę atvėsinkite. Geriausia būtų dėti į šaldytuvą 12-24. Išėmus indą iš šaldytuvo tešlą išmaišykite.

6.
Orkaitę įkaitinkite iki 250°C temperatūros. Formeles ištepkite sviestu (silikonines nebūtinai) ir įbarstykite rudojo cukraus- pirmiausia kepkite 7 min 220° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi) - tada sumažinkite iki 160-180° C ir kepkite 35 min (kaitinimas: viršus-apačia su ventiliatoriumi).

7.
Keletas pastebėjimų, kad Jums būtų lengviau: tešla labai skysta, gerokai skystesnė, nei lietinių. Taip turi būti, nesusigundykite įdėti dar miltų! Turėkite kantrybės palaikyti tešlą bent 12 valandų, o geriausia 24 :). Tešla turi subrinkti. Kadangi tešla labai skysta, ją patogiausia į formeles supilti naudojant ąsotėlį su snapeliu. Nepripilkite formelės pilnos, palikite kokį puse centimetro iki viršaus. Iškepusius pyragėlius palaikykite bent 5 min formoje, tik tada išimkite.




admin · 2021-01-24 21:00 · 364 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt