INGREDIENTAI: 750 g kiaulienos kepenėlių
Pieno, mirkymui
2 svogūnų
2 paprikų ankščių
2 obuolių, rūgščių
Marinatui:
0,5 stiklinės aliejaus
1 skiletės česnako
Citrinos sulčių
2 lauro lapų
Prieskonių šašlykams
Druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuvalytas kepenėles pamirkykite piene apie 3 - 4 val. Išimkite, nusausinkite, supjaustykite apie 2,5 cm gabaliukais. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Puode išmaišykite visus marinato komponentus, užvirinkite, sudėkite kepenėles, vėl užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir atšaldykite. Nulupkite obuolius ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite ritinėliais, papriką - kvadratais, obuolius - skiltelėmis. Verkite ant iešmelių pakaitomis: paprikas, obuolio gabalėlius, svogūno ritinėlius bei išimtas iš marinato bei nusausintas kepenėles. Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu. Skanaus!