INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių (paruoštų)
2 vienetai bananų (vidutinio dydžio, apie 350 g)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę obuolių suberiu į puodą, kuriame virsiu obuolienę, supilu visą cukrų, tolygiai paskirstau jį ant gabaliukų, puodą dengiu dangčiu ir dedu į vėsią namų dalį, ten pat keliauja ir uždengti likę obuoliai. Laikau 24h, tad kitą dieną jau imuosi virimo. Iki pradedant, pasiruošiu stiklainius ir dangtelius.
2.
Puodą statau ant viryklės, įpilu 100-150 ml vandens (tik tiek, kad būtų padengtas dugnas) ir kaičiu mažiausią įmanomą ugnį. Vis pamaišydama, laukiu, kol užvirs.
3.
Tuo metu nulupu ir plonais griežinėliais supjaustau bananus, beriu juos į puodą su obuoliais. Masei užvirus nuo puodo nesitraukiu, maišau mediniu šaukštu, vis kabindama kuo giliau nuo dugno, verdu kol obuoliai susmenga ir pradeda virsti koše. Tuomet suberiu likusius obuolius, cinamoną ir intensyviai maišydama verdu 7-8 minutes, ne ilgiau.
4.
Karštą obuolienę kuo skubiai pilstau į stiklainius, užsuku dangtelius, verčiu aukštyn kojomis ant darbastalio ir palieku iki pilnai atvėsta. Vėliau laikau rūsyje. Pradarytą stiklainį sandėliuoju šaldytuve, dėl mažo cukraus kiekio obuolienė greitai rūgsta, tad geriausia gaminti nedideliuose stiklainiuose.
Patarimai:
•
Valgome su lietiniais, mieliniais blynais, kepta paukštiena, obuoliene gardinu žiemą kepamus trupiniuočius.