TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Sultingas jautienos steikas
Sultingas jautienos steikas

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų jautienos išpjovos
40 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
200 gramų brokolių
3 vienetai morkų
2 šakelės vyšninių pomidorų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Geriausia rinktis didesnį išpjovos gabalą, kepsniai bus sultingesni. Mėsą iš šaldytuvo išimti porą valandų prieš kepant, kad ji nebūtų šalta. Jei mėsa supakuota sandariai - neišpakuokite, nes mėsa apdžius.

2.
Mėsą supjaustyti 2 - 3 centimetrų storio kepsniais.

3.
Keptuvę gerai įkaitinti ir ištirpinti sviestą. Keptuvė turėtų būti pakankamai didelė, kad kepsniai nebūtų pernelyg arti, kitaip mėsa ne keps, o troškinsis savo sultyse. Galima kepti ir po vieną kepsnį vienu metu.

4.
Į keptuvę dėti mėsą. Vidutinio lygio iškepimui (su krauju) mėsą iš kiekvienos pusės kepti maždaug po 1.5 minutės. Jei norite labiau iškepusios mėsos, kepsnius kepkite ilgiau - palietus (truputį paspaudus) pirštu jausite, kaip mėsa kietėja. Kepant viršų vis palaistykite karštu sviestu iš keptuvės.

5.
Iškepusius kepsnius pagardinkite druska ir pipirais.

6.
Garnyrui grilyje arba orkaitėje su grilio funkcija pakepti daržoves, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska ir pipirais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Skysčio iš keptuvės, susidariusio kepant steikus, neišpilti. Iš jo galima paruošti puikų padažą.


Daugiau patarimų, kaip išsirinkti mėsą ir ją ruošti galima rasti laidoje.




admin · 2021-01-22 18:00 · 387 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt