INGREDIENTAI: 1 skardinė konservuotų avinžirnių (konservuotų arba 240 g virtų)
2 vienetai burokėlių (virtų)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
pagal poreikį citrinų sulčių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės.
2.
Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais. Jeigu norisi, įspaudžiame citrinos sulčių.
3.
Jeigu humuso norisi skystesnio, įpilame šiek tiek skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba tiesiog vandens.
4.
Patiekiame su daržovių (pvz. morkų) lazdelėmis ar kitais priedais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.