INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
150 gramų avižinių dribsnių
70 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį saldiklio (aš naudojau steviją)
Įdarui:
400 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį saldiklio (aš naudojau steviją)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Maisto smulkintuve avižinius dribsnius sutrinu su pienu.
2.
Į avižinę masę įtarkuoju obuolius, viską sumaišau. Suberiu kepimo miltelius, įmušu kiaušinį, pagardinu saldikliu. Viską sumaišau ir padalinu į dvi lygias dalis.
3.
Įdarui varškę sumaišau su saldikliu ir kiaušiniu.
4.
Formą ištiesiu kepimo popieriumi, dėjau pusę avižines masės, ant jos tolygiai paskirstau varškės įdarą, o varškę uždengiu likusia avižine mase.
5.
Kepiau 185 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol gražiai apskrudo.
Patarimai:
•
Saldiklį galite rinktis bet kokį. Jei nebijote cukraus, galite drąsiai naudoti ir jį. Svarbu nepersistengti, nes obuoliai taip pat duoda saldumo.