INGREDIENTAI: 26 cm. skersmens formai, 10-čiai lakštų
180 g sviesto
180 g cukraus
4 kiaušinių, didelių
480 g medaus
2 a.š. sodos
630 g miltų
Kremui:
500 g grietinės
600 g grietinėlės
200 g cukraus
30 g želatinos
1 citrinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lakštai: 1. Visus lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu. 2. Masę, nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa. 3. Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti , suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi nei skysta, bet ir ne kieta (kad būtų galima paimti į rankas). Maišoma šaukštu. Paruoštą tešlą pastatyti į šaldytuvą 10 -12 val. 4. Po to tešlą išimti ir palaikyti 3 -6 val. kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti dešimt 26 cm skersmens apskritimų. Ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą. Kad tešlą būtų lengviau tepti, šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje. 5. Paruoštą kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į ploti, o kiltų į aukštį. Pašauti į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 7 - 10 min., kol lakštas gražiai paruduos. Lakštui iatvėsinti ir nuimti nuo kepimo popieriaus. Pertepimas: 1. Išplakti grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases. 2. Želatiną užpilti maždaug 80 ml šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir pastatyti 15 - 20 min. šaltai. 3. Biskvitus sulaistyti šalta juoda arbata. Sutepti lakštus.