TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 10:41
Plikyta pieniška tešla koldūnams
Plikyta koldūnų tešla

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
220 mililitrų pieno (karšto)
2.5 šaukšto aliejaus
pagal skonį druskos
Įdarui:
600 gramų faršo (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį petražolių (+ šiek tiek patiekiant, smulkintų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai miltus su berti į dubenį.

2.
Pieną pakaitinti iki virimo, nuimti nuo kaitros. Suberti druską, įpilti aliejų. Supilti į dubenį su miltais, išmaišyti šaukštu. Palikti šiek tiek atvėsti.

3.
Masei truputį atvėsus, suminkyti tešlą. Uždengti ją virtuviniu rankšluosčiu, palikti apie 15 min. pastovėti.

4.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti.

5.
Į faršą suberti svogūną, įspausti česnaką, suberti prieskonius, smulkintas petražoles ir gerai viską išmaišyti.

6.
Tešlą plonai iškočioti ir išspausti apskritimus stikline. Į kiekvieną apskritimą dėti šaukštelį įdaro, kraštelius užspausti.

7.
Paruoštus koldūnus dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 5 - 8 minutes, priklauso nuo jų dydžio.

8.
Pabarstyti smulkintomis petražolėmis. Patiekti su grietine ar padažu.




admin · 2021-01-16 18:00 · 367 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt