INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos
200 gramų pievagrybių
150 gramų grietinės
2 vienetai svogūnų
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas kvietinių miltų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis vandens
pagal skonį druskos
1 pundelis petražolių (smulkintų, patiekiant)
Kepimui:
50 gramų sviesto
3 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą dedame tarp maistinės plėvelės sluoksnių ir pamušame virtuviniu plaktuku. Supjaustome plonomis juostelėmis.
2.
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
3.
Keptuvėje ištirpiname apie 30 g sviesto, įpilame šaukštą aliejaus. Sudedame pjaustytus svogūnus ir pakepiname apie 5 min.
4.
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome riekelėmis.
5.
Suberiame pievagrybius į keptuvę ir pakaitiname. Suberiame miltus, išmaišome, pakaitiname apie 1 min. Sudedame grietinę, pomidorų tyrę. Išmaišome, pilame šlakelį vandens. Pakaitiname apie 5 min.
6.
Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą ir supilame aliejų. Sudedame jautienos juosteles ir pakepiname, kol gražiai apskrus. Pagardiname druska, pipirais. Jautienos gabalėlius sudedame į keptuve su padažu. Viską dar patroškiname apie 10 min. Jeigu jautiena kieta, galima patroškinti šiek tiek ilgiau apie 10 – 30 min. Troškinį pagardiname druska, smulkintomis petražolėmis.
7.
Patiekiame su bulvių koše, makaronais ar ryžiais.