Prisijungimas
Registracija
Pamiršau slaptažodį
TOP naujienų rašytojai
Deimantas [2272]
KamTasVardas [871]
Groundzer [840]
erniuss [307]
kissfm [303]
mukas155 [244]
Hitman [243]
Liudas [172]
mindas21 [131]
Prisijungę vartotojai
• Iš viso narių: 34325
• Naujų narių vakar: 0
• Naujų narių šiandien: 0
Sveikiname naują vartotoją:
hustler

Vartotojų istorija:
algiux - 2021-01-09 20:32:04
Deimantas - 2021-01-05 16:33:30
gintis666 - 2020-12-30 08:06:36
demoniukstis - 2020-11-18 21:52:37
jasius13 - 2020-10-27 14:43:43
SimpLeX - 2020-10-22 22:12:55
admin - 2020-07-06 18:04:58
vdk - 2020-07-04 14:25:59
GalenEn - 2020-07-01 10:22:50
rockbayallway - 2020-06-19 18:32:04
Patarlė: Degtinei į trobą įeinant, protas išeina lauk
Minkštas varškės pyragas su aguonomis
Varškės pyragas su aguonomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Įdarui:
800 gramų varškės 9%
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 vienetai kiaušinių
4 vienetai konservuotų persikų (galima ir nedėti)
4 šaukštai aguonų
2 šaukštai krakmolo (arba miltų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo formos nusegamais kraštais dugną iškloti kepimo popieriumi. Formą naudoju apvalią 26 cm skersmens.

2.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Paskirstyti trupinius ant kepimo formos dugno ir ranka spaudžiant suformuoti dugną bei kraštelius.

3.
Pagrindą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol labai lengvai rustels), kad pagrindas sutvirtėtų.

4.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, kad būtų vientisa, ir ją sumaišysi su grietine, cukrumi, augonomis, krakmolu bei vaniliniu cukrumi. Atskirai lengvai paplakti kiaušinius (tik kad susijungtų tryniai ir baltymai) ir įmaišyti juos į varškę. Konservuotus persikus gerai nuvarvinti ir supjaustyti gabaliukais, įmaišyti į varškės masę. Varškės kremą supilti ant sausainių pagrindo.

5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą - 1 valandą ir 10 minučių.

6.
Pyragą visiškai atvėsinti ir pjaustyti tik atvėsusį (man jis pats skaniausias, kai pastovi bent keletą valandų šaldytuve). Patiekiant jį dar galima papuošti uogomis.




admin · 2021-01-14 00:00 · 9 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10