INGREDIENTAI: 2 vienetai avokadų (gerai prinokusių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai dižono garstyčių
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dideliu šaukštu išskobkite avokadų minkštimą į dubenėlį. Ten pat sudėkite išspaustą česnaką, citrinų sultis ir garstyčias.
2.
Viską elektriniu rankiniu trintuvu (galima ir virtuvės kombainu) gerai sutrinkite iiki vientisos kreminės konsistencijos.
3.
Supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek patrinkite, bet tik truputį, nes alyvuogių aliejus ilgai trinamas gali apkarsti.
4.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.