INGREDIENTAI: 20 g sviesto
2 kiaušinių
300 g pieno
2 v .š. saulėgrąžų aliejaus
1 žiupsnelio druskos
100 g cukraus
1 kg miltų
50 g mielių
3 kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
2 šaukštus cukraus, mieles ir truputį pašildyto 100 g. pieno išmaišyti ir palaukti, kol paliks. Pakilus mielėms, maišyti tešlą pyragui. Įmušti 2 kiaušinius ir 2 trynius, likusį pieną, cukrų, miltus, druską ir aliejų. Viską gerai išmaišyti, išminkyti. Jei tešla limpa prie rankų truputį įdėti miltų ar rankas patepti aliejumi. Minkyti kol tešla nebelips prie rankų. Ištepti sviestu indą, kuriame keps pyragas. Tolygiai įdėti tešlą į formą. Pyrago viršų užtepti išplaktu kiaušinio tryniu. Palaukti kol paklis. Pašauti kepti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 40 min. 200 ℃ temp., vėliau dar 10 - 15 min. 180℃. Mediniu smeigtuku patikrinti kepinį ar tešla nelimpa prie smeigtuko (smeigtukas turi būti sausas). Jei limpa dar kelias minutes kepti. Iškeptą pyragą 20 - 30 min. palikti, išjungtoje orkaitėje.