INGREDIENTAI: 500 gramų ryžių (virtų)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų fermentinio sūrio
3 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
0.5 vieneto svogūnų
šiek tiek aliejaus
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių (didesnio ar 2 mažesnių)
3 saujos maltų džiūvėsėlių
3 saujos miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į ryžius įmušti tris lengvai paplaktus kiaušinius, dėti smulkintą svogūną, berti miltus, tarkuotą sūrį, pagardinti prieskoniais ir kruopščiai išmaišyti. Palikti 20 minučių pastovėti.
2.
Drėgnomis rankomis iš ryžių formuoti storesnius paplotėlius, apvolioti miltuose, tuomet plaktame kiaušinyje, vėliau - džiūvėsėliuose.
3.
Kepti ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol apskrus. Vaglome su graikišku jogurtu.