INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
1 kilogramas vištienos kaulų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
1 pundelis petražolių
1 pundelis salierų lapų (jeigu turite)
6 vienetai lauro lapų
4 skiltelės česnako
1 saujelė kvapiųjų pipirų (žirneliais)
1 saujelė juodųjų pipirų (žirneliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą sudedame kaulus. Suberiame prieskonius.
2.
Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Svogūno nulupame tik viršutinį sluoksnį, nuplauname ir supjaustome stambiomis skiltimis. Česnaką nulupame ir metame į puodą.
3.
Užpilame vandeniu ir verdame apie 1,5 val, kol skystis nugaruos per pusę.
4.
Kaulus išimame, sultinį perkošiame.
5.
Atvėsiname ir supilstome į ledukų formeles (aš pilsčiau į maišelius, ledukams daryti). Dedame į šaldiklį ir mėgaujamės naminiu sultiniu.