INGREDIENTAI: 200 gramų ruginių miltų
100 mililitrų burokėlių sulčių (arba vandens)
50 mililitrų aliejaus
pagal skonį druskos
50 gramų džiovintų grybų
100 gramų petražolių šaknų
30 gramų svogūnų
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
500 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai skirti ingredientai dedami į dubenį ir užminkoma prie rankų nelimpanti tešla.
2.
Džiovinti grybai išmirkomi ir susmulkinami.
3.
Keptuvėje ant aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai, smulkintos petražolių šaknys ir grybai. Pagal skonį pagardinama druska. Paliekama atvėsti. Į įdarą, jeigu norisi, dar galima įmaišyti smulkintų žalumynų, pvz. krapų, petražolių ar čiobrelio.
4.
Tešla plonai iškočiojama. Iš jos formele ar tiesiog stikline išpjaunami apskritimai.
5.
Ant kiekvieno apskritimo dedama įdaro ir suformuojami pyragėliai.
6.
Pyragėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje po kelias minutes (kol gražiai apskrunda).
7.
Iškepę pyragėliai dedami ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.