INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištos
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų teriyaki padažo
50 gramų sojos padažo
20 gramų česnako
10 gramų čiobrelių
5 gramai aitriųjų pipirų (šviežių)
pagal skonį druskos
Padažui:
300 gramų vištienos kaulų
100 gramų sviesto
pagal skonį druskos
Garnyrui:
250 gramų kokosų pieno
100 gramų ryžių makaronų
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų pastarnoko
100 gramų morkų
100 gramų cukinijų
10 gramų prieskoninių žolelių (šviežių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vištienos išimami vidiniai kaulai, tik sparneliai ir šlaunelės paliekami su kaulais.
2.
Višta kepama ant keptuvės iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Kartu kepti dedamos žolelės, smulkinti česnakai, aitrieji pipirai.
3.
Višta apšlakstoma aliejumi, terijako ir sojos padažais.
4.
Apkepta višta dedama į iki 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 20 minučių.
5.
Padažui keptuvėje, kur buvo kepama višta, apkepinami smulkinti vištos kaulai, kol gerai apskrunda. Supilamas 1 litras vandens. Verdama apie 5 minutes, nukošiama į puodą ir sultinys nugarinamas, kol sutirštėja. Nuolat maišant sudedamas šaltas sviestas. Gardinama druska.
6.
Garnyrui puode užverdamas kokoso pienas, sudedami makaronai. Dar kartą užvirus, nuimama nuo kaitros, sudedamas sviestas ir gardinama druska.
7.
Daržovės supjaustomos plonais šiaudeliais. Dedamos į pasūdytą vandenį ir verdamos 1 minutę. Nukošiamas vanduo, užpilama aliejumi, gardinama druska ir smulkintais žalumynais.
8.
Iškepta vištiena supjaustoma, pasūdoma ir tiekiama su ryžių makaronais ir virtomis daržovėmis.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.