INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos filė
300 gramų konservuotų avinžirnių (apytikriai, 1 skardinės)
1 vienetas avokadų
2 vienetai agurkų
4 vienetai ridikėlių
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovintos žolelės
pagal skonį druskos (naudojau perlinę)
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas avokadų (minkštimo)
3 šaukštai jogurto, natūralaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukšto citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos file padaliname į dvi dalis. Pabarstome druska, paprikos milteliais, žolelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame kepsnius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
3.
Daržoves nuplauname. Ridikėlius ir agurkus supjaustome griežinėliais. Avokadą perpjauname pusiau, išimamame kaulą, išskobiame minkštimą ir supjaustome riekelėmis. Svogūnų laiškus ir krapus pasmulkiname.
4.
Padažui į maisto smulkintuvą sudedame kito avokado minkštimą. Sutriname iki vientisos konsistencijos. Įmaišome jogurtą, alyvuogių aliejų.
5.
Į lėkštes dedame daržoves, po vištienos gabalėlį, beriame avinžirnius, perlinę druską, smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Apšlakstome padažu.