TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nekepta šokoladinė tarta su uogomis
Nekepta šokoladinė tarta su uogomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
220 gramų maskarponės sūrio
170 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
Pagrindui:
250 gramų šokoladinių sausainių (Selga ar Gaidelio tipo)
85 gramai sviesto (lydyto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
300 gramų braškių (arba aviečių, gervuogių ar kitų uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius smulkiai susmulkinti elektriniu smulkintuvu, trupinius suberti į dubenį. Tuomet įpilti vanilės ekstraktą, sviestą ir gerai išmaišyti.

2.
Į skardą sudėti paruoštą masę, ją padengti per visą plotį ir šonus. Išlyginti ir gerai prispausti pagrindą pirštais arba šaukštu. Dėti į šaldytuvą bent porai valandų.

3.
Sulaužyti šokoladą, sudėti į dubenį ir ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų korsnelėje. Tuomet leisti atvėsti iki kambario temperatūros.

4.
Į dubenį sudėti maskarponę, šokoladą, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos kreminės masės.

5.
Ant paruošto pagrindo supilti maskarponės ir šokolado masę, mentele išlyginti paviršių. Pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba visai nakčiai.

6.
Prieš tiekiant, braškes supjaustyti į kelias dalis ir išdėlioti ant torto.


Patarimai:

Naudojau 20 cm skersmens formą.


Braškes galima keisti avietėmis, gervuogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis arba net gardinti tartą visų uogų mišiniu.




admin · 2021-01-09 21:00 · 391 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt