INGREDIENTAI: 800 g jautienos išpjovos
Alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
Druskos
Juodųjų pipirų, maltų
Baziliko (padažui ir papuošimui)
2 - 3 česnako skiltelių
Grūdėtos varškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais,pabarstoma druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus,sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių. Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio: 1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių. 2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių. 3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes. Padažui: Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti. Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant steiko pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške. Skanaus.