TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Slyvų uogienė - mano skaniausioji
Slyvų uogienė



INGREDIENTAI:
3 kilogramai slyvų (violetinių arba raudonų)
1 kilogramas cukraus
5 vienetai gvazdikėlių
1 vienetas cinamono lazdelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Jeigu norite, kad uogienė standžiau tilptų į stiklainiukus, galite slyvų puseles perpjauti dar pusiau, jog liktų ketvirčiai. O jeigu tingisi ar norisi stambesnių slyvų gabaliukų, palikite puseles.

2.
Slyvas suberkite į puodą ir užberkite cukrumi. Palikite pastovėti keletą valandų, kol slyvos išskirs sulčių.

3.
Tada viską užvirinkite, įdėkite cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir palikite pastovėti dar 12 valandų (aš palieku tiesiog per naktį).

4.
Viską vėl užkaiskite ir nuo užvirimo virkite apie 20-30 minučių iki slyvos suminkštės (tiesiog paragaukite, ar jau minkštos). Išgriebkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius.

5.
Karštą slyvų uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.

6.
Slyvų uogienę, kaip ir kitas uogienes, laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.




admin · 2021-01-07 12:00 · 386 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt