TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 04:49
Purūs varškėčiai su uogų įdaru
Purūs varškėčiai su uogų įdaru

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų varškės
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
1 sauja uogų (naudojau braškes)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę sutryniau, įmušiau kiaušinius, subėriau cukrų, druską ir gerai išsukau.

2.
Miltus į tešlą maišiau po truputį. Jų reikia tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis. Tikslus miltų kiekis gali būtų kiek mažesnis, ar didesnis už 150 gr, nes varškė būna skirtingo drėgnumo. Jeigu norisi lengviau formuojamų, tvirtesnių varškėčių, paruoštą tešlą galima palikti 15 - 30 min pabrinkti. Geriausia varškėčius formuoti šlapiomis rankomis, taip ir tešlos lipnumą suvaldysite, ir varškėčiai iškeps minkšti.

3.
Ant miltais pabarstytos lentos dėjau po šaukštą tešlos, dariau apvalius, plokščius paplotėlius, į vidų dėjau pjaustytų braškių (galima dar užberti cukraus), užlenkiau kraštus ir formavau varškėčius.

4.
Apvoliojau miltuose ir kepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Kepkite ant nedidelės ugnies.




admin · 2021-01-06 03:00 · 959 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt