INGREDIENTAI: 300 gramų antienos krūtinėlė su oda
1 šaukštelis provanso žolelių
1 žiupsnelis druskos
Garnyrui:
2 saujos gražgarsčių
50 gramų fetos sūrio
2 saujelės vyšnių (be kauliukų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis pipirų („Andaliman“, šviežiai grūstų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gerai įkaitiname keptuvę. Antienos krūtinėlę perpjauname per pusę, kad gautume du kepsnelius ir dedame kepti odele žemyn. Kepame 5 – 7 min, apverčiame ir kepame dar 3 – 5 min. Pabarstome antienos filė druska, žolelėmis. Susukame į foliją ir leidžiame 10 min pailsėti.
2.
Gražgarstes nuplauname, nusausiname. Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais, fetos sūrį kubeliais.
3.
Į lėkštes dedame gražgarsčių, svogūno, fetos, vyšnių. Salotas apšlakstome aliejumi. Šalia dedame po antienos filė kepsnelį. Pagardiname šviežiai grūstais pipirais.