INGREDIENTAI: 1 kilogramas midijų (geldelėse)
400 mililitrų kokosų pieno (naudojome "Santa Maria")
1 vienetas svogūnų
150 gramų saldžiųjų žirnelių ankščių (nebūtina)
3 vienetai svogūnų laiškų
3 šaukštai kario pastos (naudojome "Santa Maria" Curry Paste Green)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas žuvies padažo
1 vienetas žaliųjų citrinų
pagal skonį cukraus
šiek tiek kalendros
šiek tiek tailandietiško baziliko (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuplaukite ir nuvalykite midijas. Išmeskite tas, kurios yra pažeistos arba kurios neatsidaro jas praplėtus.
2.
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
3.
Pašildykite aliejų didelėje keptuvėje ir pakepkite svogūnus, kol jie suminkštės.
4.
Įpilkite žaliosios kario pastos ir cukraus. Cukrus padeda subalansuoti kario skonį ir jo dėti rekomenduojama 1-2 šaukštus, bet galima ragauti pagal savo skonį. Pamaišykite.
5.
Įdėkite midijas ir uždenkite dangčiu. Po kelių minučių pakelkite dangtį ir išmeskite midijos, kurios neatsivėrė.
6.
Supjaustykite svogūnų laiškus ir saldžiųjų žirnių ankštis per pusę.
7.
Į keptuvę įpilkite kokosų pieno, žuvies padažo, dėkite svogūnų laiškų, saldžiųjų žirnių ankščių ir užvirkite.
8.
Viską apliekite žaliosios citrinos sultimis ir patiekite su pjaustyta kalendra ir Tailandietišku baziliku.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.