TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Lenkiški obuolių blyneliai
Lenkiški obuolių blyneliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai obuolių
250 mililitrų pieno (šilto)
250 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
25 gramai šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti mieles ir sutrinti, tuomet suberti cukrų, įpilti pieno, porą šaukštų miltų ir gerai išmaišyti. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir padėti į šiltą vietą apie 10 - 15 minučių iki kol suputos.

2.
Tuomet į dubenį su mielėmis suberti likusius miltus, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį, pilti likusį pieną ir gerai sumaišyti, galima naudoti elektrinį plaktuvą su tešlos minkymo kabliais. Vėl uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių iki tešla pakils.

3.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į dubenį su tešla ir išmaišyti.

4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti gerą šaukštą tešlos ir kepti iš abiejų pusių iki kol gražiai parus.

5.
Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Jei norite ruošti be kvietinių miltų, juos galima keisti į 180 g kukurūzų miltų ir 70 g bulvių krakmolo.




admin · 2021-01-01 18:00 · 382 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt