INGREDIENTAI: 300 gramų varškės
200 gramų moliūgų (gryno svorio)
150 gramų ryžių
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus
2 saujelės džiovintų vaisių
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (skardai pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius išvirti ir palikti atvėsti.
2.
Moliūgą nulupti ir sutarkuoti su smulkia burokine tarka. Viską sudėti į gilų dubenį: sudėti džiovintus vaisius, kiaušinio trynį, varškę, suberti cukrų. Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo ir įmaišyti į masę.
3.
Skardą pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 30-40 minučių, kol gražiai parus. Galite papuošti, kaip patinka. Skanaus!